فرآوری قهوه چیست و چگونه انجام می‌شود؟

فرآوری قهوه چیست و چگونه انجام می‌شود؟

فرآوری قهوه:

برای آنکه هسته قهوه به دانه های قهوه تبدیل شود، میوه قهوه نیاز به فرآوری دارد. فرآوری قهوه در اطراف دنیا روش های مختلفی دارد، اما روش های اصلی عبارتند از فرآوری خشک یا طبیعی، فرآوری تر یا شسته که به اسم طبیعی همراه با پالپ نیز مشهور است.

بصورت کلی فرآوری تر قهوه به افزایش کیفیت و طعم قهوه کمک بیشتری می کند.

میوه های قهوه وقتی کاملا رسیده اند، در شیرین ترین حالت خود هستند و برای حفظ کیفیت قهوه، در عرض چند ساعت پس از برداشت، پروسه فرآوری باید شروع شود.

فرآوری قهوه بر روی کیفیت دانه قهوه تاثیر به سزایی دارد و اگر با دقت انجام نشود می تواند حتی بهترین گونه های قهوه که با توجه بسیار بزرگ و چیده شده اند را از بین ببرد.

در انجام این مهم، تفاوت های زیادی بین تولیدکنندگان وجود دارد. تولیدکنندگانی که خودشان آسیاب دارند، فرآوری میوه قهوه را خودشان انجام می دهند که این باعث می شود کنترل قهوه تا زمان صادرات را بر عهده داشته باشند.

سایر تولیدکنندگان قهوه، میوه های قهوه را به مراکز فرآوری می فرستند و آنها مسئولیت فرآوری و آسیاب را بر عهده می گیرند.

فرآوری های تر و خشک قهوه مراحل متفاوتی دارند اما هدف نهایی این است که میوه قهوه را برای مرحله آسیاب خشک آماده کند. میوه قهوه در حالت فرآوری تر بسیار شسته خواهد شد ولی در حالت فرآوری خشک آبکشی و خشک خواهد شد.

مراحل فرآوری خشک:

1- تمامی میوه های قهوه در آب قرار داده می شوند تا خاک و چوب آنها برود و سپس آبکشی و خشک می شوند.
2- تولید کنندگان میوه های قهوه را در محل هایی قرار می دهند که دو هفته تمام در زیر خورشید خشک شوند. در زیر نور خورشید، میوه قهوه شفافیتش را از دست می دهد و پژمرده می شود.
3- بعد از اینکه میوه قهوه آب خود را از دست داد، قهوه ای می شود.

مراحل فرآوری تر:

1- میوه های قهوه در درون تانکر های آب ریخته می شود. معمولا میوه های نرسیده و رسیده قهوه با هم درون تانکر ریخته می شوند اما بهتر است که فقط میوه های رسیده درون تانکر ریخته شوند.
2- میوه های درون دستگاه خاصی قرار می گیرد که در نتیجه آن پوسته و گوشته آنها کنده می شود اما هسته دست نخورده باقی می ماند. از پوسته و گوشته میوه قهوه در صنایع کشاورزی به عنوان تقویت کننده و کود استفاده می شود.
3- هسته قهوه که دانه های قهوه را پوشانده است دسته بندی می شوند و با توجه به وزن آن در تانکرهای متفاوت قرار می گیرند.

فرآوری تر قهوه

A) پروسه Washed :

a-4 – هسته های قهوه درون این تانکرهای آب به مدت 12-72 ساعت می مانند تا زمانی که گوشته میوه کنده شود. ممکن است این پروسه دوبار تکرار شود تا کیفیت، طعم و ظاهر بهتری حاصل شود.
a-5- وقتی که گوشته جدا شد، هسته تمیز آبکشی می شود و به مدت 4-10 روز بر روی سطح خشک قرار می گیرد تا کاملا خشک شود.
a-6- تولیدکنندگان بصورت دستی دانه های قهوه را دسته بندی می کنند و دانه های آسیب دیده قهوه را جدا می کنند تا دسته های مشابهی ایجاد شود. وقتی دانه ها خشک شوند، دانه های یکدست، مشابه، تمیز و با رنگ روشن ایجاد می شوند.

B) پروسه Pulped Natural :

b-4- هسته های قهوه با گوشته شیرین خود بر روی سطوح خشک با فاصله مشخص قرار می گیرند تا خشک شوند.
b-5- مطابق با شرایط آب و هوایی، دانه قهوه به مدت 7-12 روز می مانند تا خشک شوند. اگر دانه قهوه سریع خشک شود، قهوه کمی از کیفیت خود را از دست می دهد. در برخی از مناطق دانه ها بصورت ماشینی در Guardiolas خشک می شوند. وقتی که کامل خشک شوند، دانه های قهوه رنگ قهوه ای با رگه های زرد دارند.

فرآوری قهوه

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


شما این محصول را به سبد خرید اضافه کرده اید: